2014 m. balandžio 12 d., šeštadienis

Atsiskyrimo nuo kūno technikos

Taigi pagaliau atėjo šis momentas, kuomet visas kūnas pašėlusiai vibruoja ir sukasi, o aplinkui aidi keisti garsai, balsai, pranešantys, jog kelionė jau beveik prasidėjo.
Tai paskutinis lemiamas momentas, kurio metu spręsis, ar šiąnakt astralinę projekciją pasieksite. Man asmeniškai labai sunku suprasti, kodėl kai kuriems žmonėms ši dalis yra tokia sudėtinga, nes per daugybę atsiskyrimų, kuriuos esu patyręs, realią atsiskyrimo techniką pritaikyti teko vos keletą kartų, ir tai tik iš įdomumo. Mano kelionės beveik visada prasideda savaiminiu išmetimu iš kūno man nė nesistengiant. Jeigu iš kūno manęs neišmeta, reiškia dar nesu pakankamai atsipalaidavęs ir pasiruošęs kelionei.



Ir vis dėlto kitų žmonių patirtis rodo, kad atsiskyrimas nuo kūno yra masinė astralinių keliauninkų problema. Daugybė žmonių pasiekę šį momentą vėl ir vėl klumpa, nesuprasdami, ką toliau reikia daryti ir kaip "išsilaisvinti" iš kūno, todėl atsiskyrimo nuo kūno tema yra viena dažniausiai ir plačiausiai plėtojamų tarp ezoterinių bendruomenių. Sugalvota daugybė įvairiausių atsiskyrimo technikų, kurios viena už kitą komplikuotesnės ir sudėtingesnės ir vis gi, kai kam jos tampa vieninteliu tinkamu raktu į alternatyves tikroves.

Vienas iš esminių akcentų, kuriuos privalu įsidėmėti prieš mokantis atsiskyrimo technikų, yra tai, kad visos šios technikos yra veiksmingos ir paremtos tam tikrų žmonių praktika. Vieniems jos pasirodys sudėtingos, kitiems paprastos, vieniems tinkamos, o kitiems tik reikalus apsunkinančios. Nėra universalios, visiems vienodai įtinkančios technikos. Kaip ir neegzistuoja pačios geriausios ir tinkamiausios technikos. Visi šie atsiskyrimo nuo kūno būdai buvo sugalvoti tokių pat žmonių kaip ir jūs, kurie daugybės sėkmingų ir nesėkmingų bandymų dėka išrado jiems labiausiai patikusias ir tikusias technikas. Taigi ir jūs, net ir turėdami visas technikas jums padėtas ant lėkštutės, vis tiek turėsite jas praktiškai išbandyti kulminacijos metu, daugybę kartų vis per naują mėgindami ir klupdami. Greičiausiai jums netiks nė viena iš jų, o kur kas labiau tiks jūsų pačių susigalvotas metodas. Kaip ir kiekvienas įgūdis gyvenime, taip ir šis, išmokstamas pirmiausiai praktiškai bandymų-nesėkmių dėka.
Iš tiesų, per daug jaudintis dėl to, kaip atsiskirti nuo kūno yra absoliučiai neverta. Jeigu jau sugebėjote prisikasti prie hipnogoginės stadijos, vadinasi sunkiausią darbą jau atlikote ir tik laiko bei patirties klausimas, kaip lengvai ir greitai pradėsite savo keliones. Bet kokiu atveju, jūs jau nugalėtojas, nes patekęs į šią stadiją patyrėte tai, ką racionaliu protu itin sudėtinga paaiškinti. Ir vis dėlto, visa tai tik pradžia !
Dar svarbu atkreipti dėmesį į tai, jog hipnogoginė stadija išties yra kulminacinė, t.y. čia nėra kada galvoti ar svarstyti, viskas vyksta žaibiškai ir nekontroliuojamai, o viską apsunkina dar ir intensyvios emocijos, užplūstančios jus neįprastų potyrių akivaizdoje. Jūs dar pradedate jaudintis, nerimauti, skubate pasinaudoti trumpam atsidariusiu tiltu į kitą dimensiją, o čia dar norėsite pagalvoti, kokią atsiskyrimo techniką pritaikyti, kaip ją pritaikyti, kaip nesusimauti ir t.t. Todėl dar vienas svarbus patarimas būtų naudoti kuo paprastesnes atsiskyrimo technikas. Hipnogoginės stadijos metu jūs tikrai norite viską atlikti kuo greičiau ir paprasčiau, neapkraunant nei savo smegenų nei nervų. Todėl pateiksiu pačias paprasčiausias ir populiariausias technikas, kurios pritiko daugeliui praktikantų vien dėl savo paprastumo. Paprasčiausios technikos paprastai ir būna pačios veiksmingiausios.

1) Įsivaizduokite, kad jūs sklendate tarp debesų, esate lėktuvas ar karštas oro balionas, o gal plunksna, lėtai blaškoma lengvo vėjo. Galite tiesiog vizualizuoti save palengva kylantį aukštyn link miegamojo lubų. Tai ypač veiksminga technika (ir apskritai, visos technikos, susijusios su vaizduote, yra pačios veiksmingiausios!) kuri inicijuos savaiminį astralinio kūno atsiskyrimą.




2)Roberto Monroe lipimo virve technika. Tai absoliuti astralinių kelionių klasika, ko gero pati populiariausia ir plačiausiai naudojama tarp naujokių ir pažengusių meistrų. Pagrindinis šios technikos akcentas taip pat yra vaizduotė. Kai kas mano, kad jei jau prasideda vibracijos, reiškia jau astralinis kūnas atsiskyrė nuo fizinio ir tereikia atsikelti iš fizinio kūno, o tam neva tereikia pakelti rankas, įsikabinti į įsivaizduojamą virvę ir išlipti. Nesamonė! Nors ir prasidėjo vibracijos, jūsų astralinis ir vizinis kūnai nėra atsiskyrę, jie tik dalinai nesurezonuoja vienas su kitu, tačiau vis dar yra vienas su kitu "sunerti" ir mėgindami pajudinti vieną, jūs neišvengiamai pajudinsite ir kitą. Todėl nemėginkite nieko atlikti fiziškai! Įsivaizduokite, kad jūsų astralinės rankos(iš tiesų tokių nė nėra, visa tai tik vaizduotė) įsikimba į įsivaizduojamą virvę ir po truputį ja lipa. Nebandykit iš tikrųjų kelti rankų, tiesiog įsivaizduokite, kad jas keliate. Staiga pajusite, kaip akimirksniu išsineriate iš savo kūno ir palengva išskylate. Iš tiesų, apie tai ką aš čia kalbu suprasite, tik kai atsidursite konkrečioje situacijoje, nes to nepatyrus, viskas atrodo kiek painoka. Kaip vėliau, besimokydami atsiskyrimo technikų suprasite, riba tarp įsivaizdavimo ir konkretaus fizinio veiksmo yra labai slidi.

3) Išsiridenimas iš kūno. Vėlgi, tas pats principas kaip ir lipimo virve - nepradėkite iš tiesų ridentis, nes aktyvuosite konkrečius raumenis ir nutrauksite miego paralyžių. Įsivaizduokite, kad jūs ridenatės vietoje, 360 laipsnių kampu kaip sraigtas šalin nuo savo kūno. Jus turėtų tuojau pat išsviesti į šalį, tarytum jūs išsiridenate iš lovos.

4)Įsivaizduokite, kad jūs jau esate kitame kambario gale, o ne savo lovoje, ar kad jūs esate mėnulyje ar vietoje, į kurią planuojate nuvykti vos tik atsiskirsite nuo kūno. Paskutiniu metu ėmiau sparčiai praktikuoti šį būdą, ir vieną akimirką atrodo, jog aš dar esu kūne ir visas vibruoju, o kitą akimirką aš jau vaikštau mėnulio paviršiumi ar stoviu kitame kambario gale, tarytum jokio atsiskyrimo nuo kūno nė nebuvo ir aš akimirksniu ten nusiteleportavau. Ši technika aišku yra retesnė ir naudojama daugiau pažengusiųjų, kurie jau spėjo įsisavinti tam tikrus astralinio pasaulio mechanizmus ir judėjimo jame principus. Materija yra iliuzija, lygiai taip pat kaip ir erdvė. Tau nereikia konkrečiai keliauti iš taško A į tašką B, tu vienu metu jau esi ir taške A ir taške B, tik perkeli savo dėmesį iš vienos vietos į kitą ir joje atsiduri akimirksnius. Ko gero nieko nesupratot, ką aš tuo norėjau pasakyti, bet galiu garantuoti, jog kada nors tai suprasite ;)


Apžvelgiau pačias paprasčiausias ir populiariausias technikas. Patikėkite, daugiau technikų šiame etape jums tikrai nereikia. Bandymų eigoje jūs patys atrasite sau priimtinesnius atsiskyrimo nuo kūno scenarijus, tai labai priklausys nuo jūsų vaizduotės ir individualių pomėgių. Svarbiausia yra pats principas, jog nemėginkite judėti fiziškai, nes astralinis kūnas juda visai kitais principais, negu fizinis kūnas ir paprasčiausias mėginimas atsikelti iš kūno tik sugadins visą jūsų darbą mėginant pasiekti miego paralyžių. Pasikliaukite savo vaizduote, nesvarbu ką ir kaip mėginsite įsivaizduoti. Tik žiūrėkite, kad bemėgindami įsivaizduoti nepersistengtumėte ir per daug nesuaktyvintumėte savo smegenų veiklos. Hipnogoginėje būsenoje vaizduotė turėtų eitis ypač lengvai ir sklandžiai beveik nesistengiant. Be to, priminimas - pasistenkite nesistebėti niekuo, ką ten pamatysite, labai prašau kiek įmanoma išlikti ramesniais ir abejingesniais - jokio jaudulio, jokios nuostabos, išgąsčio ar pernelyg didelio džiaugsmo. Tai be abejo ateis su laiku ir patirtimi ;)

Sėkmės kelionėse ir iki kito įrašo ;) !!!

1 komentaras:

  1. Labai daug naudingos medžiagos. Tik pradėjau skaityti. Puikus priedas prie visos youtube medžiagos. O dar ir lietuviškai :) Šaunuolis!

    AtsakytiPanaikinti